Hydrocultuur­beplanting

Hydrocultuur­beplanting peter 24 augustus 2020
Wat is hydrocultuur?

Hydrocultuur is een innovatieve methode van plantenteelt waarbij planten in plaats van in traditionele aarde, in een inert substraat of enkel water worden geplaatst. Voedingsstoffen worden rechtstreeks aan het water toegevoegd, waardoor een gecontroleerde groeiomgeving ontstaat. Deze techniek minimaliseert onderhoud en bevordert gezonde groei. 

Ideaal voor kantoren en commerciële ruimtes, hydrocultuur biedt een moderne, onderhoudsvriendelijke oplossing voor groene interieurs.

Hydrocultuur of semi-hydrocultuur

Naast hydrocultuur adviseren wij in veel gevallen ook semi-hydrocultuur. Hierbij wordt de beplanting wel geplaatst op basis van een water­geefsysteem, maar blijft de beplanting in de aarde.

De onderste laag in de pot bestaat uit hydro­korrels. Een worteldoek scheidt de hydrokorrels van de aardeplant en zo is het toch mogelijk om periodiek de juiste hoeveelheid water toe te dienen.

Soorten en maten

Bij interieurbeplating Engelmoer leveren we allerlei soorten en maten hydrocultuur planten. Van exotische bladplanten met opvallende gevormde bladeren die de aandacht trekken tot aan bamboe, palmen en andere bomen. Groot en klein. Kortom, er is voor iedere bedrijfsruimte wel een geschikte plant op hydrocultuur te vinden.

Met een persoonlijk en op maat gemaakt beplantingsplan zetten we de juiste planten op de juiste plek. Zo fleuren uw nieuwe kantoorplanten ook ruimtes op met weinig daglicht of daglichtlampen en profiteren medewerkers en klanten van verbeterde luchtkwaliteit, verminderde stress en een inspirerende omgeving.

Ontdek de voordelen van hydrocultuur:
  • Goedkoper lange termijn. Iets duurder in aanschaf maar de hydroplant is vele malen sterker en heeft daardoor een langere levensduur.
  • Constante luchtvochtigheid. De korrels zorgen voor een juiste verspreiding van vochtigheid in de ruimte.
  • Bespaar op onderhoudskosten. Een hydroplant behoeft maar ééns in de vier à vijf weken water. Wij komen dus minder vaak langs.
  • Een schoon en zuiver systeem, omdat de gebakken hydrokorrels vrij zijn van ziektekiemen ten opzichte van potgrond.